عضویت در سایت |  رمز عبور را فراموش کردم
جمعه 10 فروردين 1403     ۱۳:۴۲
اینجا هستیدSkip Navigation Links
سومین جشنواره ملی مرکبات جیرفت به میزبانی شرکت کشت و صنعت جیرفت (سهامی خاص) برگزار گردید سومین جشنواره ملی مرکبات جیرفت به میزبانی شرکت کشت و صنعت جیرفت (سهامی خاص) برگزار گردید (تعداد بازدید : 636)

همزمان با دهه مبارک فجر سومین جشنواره ملی مرکبات جیرفت در جنوب استان کرمان روز پنجشنبه 14 بهمن ماه با حضور شماری از مسئولان و باغداران به میزبانی شرکت کشت و صنعت جیرفت برگزار شد. در این جشنواره ضمن معرفی پتانسیل‌های هند ایران در قالب غرفه‌های زیبا، برنامه‌های مفرح و متنوع فرهنگی و هنری با اجرای مجری صاحب‌نام کشور سید اقبال واحدی نیز برگزار و روزی به‌یاد ماندنی برای مردم این خطه رقم زد.

در این نمایشگاه بخشی از ظرفیت های جنوب استان کرمان بویژه شهرستان جیرفت در زمینه انواع مرکبات در معرض دید مخاطبان قرار گرفت. در این مراسم ائمه جمعه شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد، دکتر عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، دکتر اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد، دکتر برومندی معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر برخوری رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان، دکتر بزرگ‌زاده دبیر کمیسیون کشاورزی، دکتر مهرابی معاون اقتصادی استاندار کرمان، دکتر جلیلی‌مقدم مدیر کل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، مهندس موسوی مدیرعامل شرکت کشت و صنعت جیرفت و اعضای هیئت مدیره، فرمانداران جیرفت و عنبرآباد، باغداران و کشاورزان جنوب کرمان و جمعی از مسئولان حضور داشتند و عده‌ای از حاضرین از جمله سید عبدالرضا موسوی مدیرعامل این شرکت و میزبان جلسه به ایراد سخن پرداختند.

دکتر محمد مهدی برومندی معاونت باغبانی وزارت جهاد در سومین  جشنواره ملی مرکبات  جیرفت طی سخنانی فرمودند: بخش کشاورزی بخش پرافتخار کشور است در کشور ۱۳۵ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می شود . وی افزود: در سال‌های تحریم و جنگ اقتصادی کشاورزان در صف اول این جنگ اقتصادی ایثارگرانه توانستند امنیت غذایی کشور را تامین کنند. وی شهرستان های جیرفت و عنبرآباد را پایتخت و قلب باغبانی کشور خواند . به گفته دکتر برومندی این منطقه یکی از قطب‌های مهم تولید با ۸۵ هزار هکتار باغ، یک و نیم میلیون تن محصول باغبانی، ۶۰۰ هزار تن مرکبات و ۳۱ هزار هکتار خرما می‌باشد . معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان و باغداران این منطقه را سربازان اقتصادی بخش کشاورزی کشور خواند.

دکتر اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به اهمیت برگزاری جشنواره ها برای شناساندن پتانسیل منطقه اشاره کردند. ایشان فرمودند: محصول تولیدی مرکبات در منطقه تا 99% عاری از سموم و آلاینده ها کشاورزی بوده که جزء محصولات سالم طبقه­بندی می­گردد.

دکتر سعید برخوری رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در سومین جشنواره ملی مرکبات طی سخنانی به اهمیت برگزاری جشنواره های کشاورزی اشاره کردند. ایشان فرمودند: باتوجه به اینکه محصولات خوبی تولید می‌کنیم، اما از لحاظ برند سازی و بازرگانی غافل شدیم و نتوانستیم محصولات خود را به خوبی به بازار شناسایی کنیم. با همت بخش خصوصی تلاش کردیم جشنواره برگزار شود محصولاتی که تولید می کنیم بسیار با کیفیت است یکی از محصولات مرکبات است که کاملا ارگانیک می باشد و سم پاشی در ۹۵ درصد باغ ها مرکبات انجام نمی‌شود. دکتر برخوری فرمودند: هدف ما این است که جایگاه محصولات مان را به بازار‌های هدف معرفی کنیم .

 دکتر  حسین  مهرابی معاون اقتصادی استانداری کرمان طی سخنانی که ارائه داشتند به اهمیت روش‌های نوین آبیاری آبیاری اشاره کردند ایشان فرمودند: سازمان جهاد کشاورزی برنامه مدونی برای تغییر روش‌های آبیاری دارد . همچنین ایشان فرمودن: مسئله صنایع تبدیلی بسیار حائز اهمیت است ۲۰ درصد انرژی صرف تولید می شود ۸۰ درصد انرژی باید صرف برند سازی، صادرات، شناساندن محصولات به بازار هدف و... شود .

مهندس موسوی، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت با بیان اينکه بیش از ۱۴۵۰ هکتار از باغات کشت و صنعت به سیستم نوین آبیاری تحت فشار مجهز می‌باشند خاطر نشان کرد: این مجموعه با داشتن این حجم باغ یکپارچه در بخش خصوصی بزرگترین تولید کننده مرکبات در ایران می‌باشد.

 وی افزود جنوب کرمان از لحاظ سطح و تولید محصولات با کیفیت، در بسیاری از ارقام مرکبات در کشور ممتاز و بدون رقیب است. سید عبدالرضا موسوی با بیان اینکه قیمت متوسط تمام شده محصولات خصوصاً مرکبات نسبت به سال گذشته ۱۸۰ تومان افزایش قیمت داشته گفت: طی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بیش از ۱۸ هزار تن محصول مرکبات توسط مجموعه شرکت کشت و صنعت برای عرضه داخلی و خارجی تولید می‌شود و کمیسیون ویژه معاملات بر برداشت، درجه بندی و بسته بندی برای عرضه محصول به بازار نظارت می‌کند.

 وی افزود: متأسفانه هزینه‌های تولید امسال نسبت به پارسال در موارد زیادی افزایش داشته؛ بطوری که کود آهن ۱۴۴ درصد، کود سولفات آمونیوم که از کودهای مورد نیاز مرکبات است با کمترین تغییر ۲۷ درصد، کود سلو پتاس ۲۸ درصد، کود سولفات منگنز ۱۶۴ درصد و کود مایع هیومیک ۷۶ درصد افزایش قیمت داشته است. مهندس موسوی در خصوص نیروی انسانی خاطر‌نشان کرد: بالای ۴۲ درصد در پرسنل ثابت و ۱۱۸ درصد در پرسنل موقت افزایش نیرو  داشته‌ایم.

وی عنوان کرد: شرکت کشت و صنعت و منطقه جنوب کرمان قرار است امسال بیش از ۸ هزار تن مرکبات رقم والنسیا برای تنظیم بازار شب عید به بازار عرضه کنند و امیدواریم وزارتخانه، جنوب کرمان را بصورت ویژه در نظر گرفته و مورد حمایت قرار دهد.

 موسوی اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های مدون توسط وزارت‌خانه‌های صمت، جهاد کشاورزی، استانداری کرمان و ...محصول مرکبات که برداشت آن از اول مهر‌ماه تا پایان فروردین ماه ادامه دارد، بصورت مستقیم و بدون واسطه در اختیار مردم قرار می‌گیرد تا هزینه‌ بالایی برای مصرف کننده و مردم در بر نداشته باشد.

مدیرعامل کشت صنعت گفت: از سال ۱۳۵۰ که مهندس منیعی پدر باغبانی کشور، ۱۱۴ رقم و واریته مرکبات در جنوب کرمان به بار آورد، هنوز همان رقم ها موجود و از آنها بهره‌برداری می‌شود که امیدواریم با حمایت وزارتخانه و نیروهای توانمند مرکز تحقیقات جنوب شاهد تولید رقم‌های جدید و سازگار با منطقه باشیم که شرکت کشت صنعت به عنوان دارنده بزرگترین باغات مرکبات یکپارچه کشور توانایی پرورش رقم‌های جدید را خواهد داشت. مدیرعامل شرکت کشت و صنعت گفت: امروز در کشور ترکیه شاهد وجود رقم‌های زود بازده هستیم که در برداشت و عرضه سریع به بازار موفق‌تر عمل می‌کنند و برای رقابت با این کشورها باید بسوی رقم‌های جدید و تکنولوژی نو حرکت کنیم. موسوی با اشاره به کیفیت و سلامت مرکبات جنوب کرمان بیان کرد: در کمترین جایی از ایران مرکباتی به کیفیت و سلامت محصولات جنوب کرمان تولید می‌شود؛ محصولاتی بدون سم و آلایندگی که جزو بهترین اقلام برای صادرات به بازارهای هدف می‌باشند.














تاریخ: ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
منبع :
نظرات:


تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت به شرکت کشت و صنعت جیرفت تعلق دارد.